Translate

Foto: jroepstorff/Pixabay

Översättningar

Originalspråk svenska

Omvälvande med maskinöversättning

Vi lever som vi lär. Åtminstone försöker vi göra det.

Maskinell översättning av texter är helt klart omvälvande teknik. Det fungerar tillräckligt bra och kostar nästan ingenting alls.

Översättningsbranschen kommer definitivt att förändras. Att översätta texter 100% med hjälp av utildade övesättare kommer ingen att ha råd med längre.

Jämförelse av översättningskostnader
Källa: Milengo

Översätt med AI teknik

Vi har låtit översätta våra websidor maskinellt för att ta reda på hur bra det fungerar.

Med Google Machine Translation är resultatet bättre än väntat så AI översättningen fungerar ganska bra.

Klicka på någon av knapparna nedan för att testa AI direktöversättning av våra web-sidor.

Fungerar inte så bra

Själva översättningen är inte så dålig som den brukar vara. Tyvärr fungerar ändå inte länkarna och menyerna tillräckligt bra på det sättet.

Därför valde vi WPML:s maskinöversättning som fungerar mycket bra tillsammans med WordPress.

Översättningskvaliteten är sämre än med Google, men då texterna i alla fall måste kollas manuellt, spelar det inte så stor roll.

Allting är inte översatt

Vi korrigerar endast de viktigaste sidorna manuellt. Resten får bli som det blir. Även det en viktig information för den som funderar på att ta i bruk maskinöversättning.
 
Maskinell översättning är trots allt mycket billigare än översättningar gjorda för hand. Alternativt hade varit att endast använda ett språk åt gången, svenska, finska eller engelska.
 

Förlåt

 Vi hoppas på förståelse för att alla texter inte alltid är perfekt översatta.
 
Vill du hjälpa till så finns det en liten knapp i högra marginalen på de översatta sidorna som kan fömedla dina språkhälsningar till oss.

Exempel på maskinella översättningar


Google versus Microsoft

Original text

Alla har vi skrattat åt Google och hur tokroliga deras maskinöversatta texter kan bli. Men nu har den glädjen försvunnit. Googles översättningar är inte alls roliga längre utan de har blivit rätt så bra.

Google 9.3.2019

Kaikki meistä ovat nauraneet Googlessa ja kuinka älykkäitä heidän koneellisesti käännettyjä tekstejä voi olla. Mutta nyt ilo on kadonnut. Googlen käännökset eivät ole enää hauskoja, mutta niistä on tullut varsin hyvä.

Microsoft 9.3.2019

Kaikki meistä ovat nauroi Google ja miten tokroliga niiden MT tekstejä voi tulla. Mutta nyt, että Joy on kadonnut. Googlen käännökset eivät ole enää hauskoja, mutta niistä on tullut melko hyviä.

Skrolla till toppen

Hej, Jag är Guje från Algotronics!

Vad kan jag stå till tjänst med?